Innkomne kommentarer og

rettelser til boka ”Hildring”

 

Oppdatert 2008-09-07.

 

 

Side 20: (Ikke rettet i 2. opplag.)

 

Feil/mangel i teksten til bildet fra Håja 1921. Korrekt tekst skal være:

 

”Fra Håja 1921.  Fra venstre: Emma Hansen, Salen, Brensholmen, med sønnen Jan.  Rett bak Emma ses Orla Grenne.  Så følger Borghild Eidisen som ble kona til Einar Olsen, stående bak. Videre Berntine Grenne, Lauritz Hansen, Salen, Brensholmen, fru Eidisen og garver Eidisen.  Den lille gutten foran er Helge Hansen, Salen, Brensholmen. Helt til høyre sitter Johan Andreas Johannessen, Håja.  Fotograf ukjent.”

 

 

 

 

Side 75: (Rettet i 2. opplag.)

 

Feil i teksten til bildet av ”sjauargjengen” på Lauklines, Korrekt tekst skal være:

 

”Lauklines i slutten av 1950-årene. Det er utskiping av tørrfisk som foregår. ”Sjauargjengen” er her stilt opp foran bryggedøra for fotografering. Fra venstre: Norskamerikaneren Fred Leland gift med Lorentine (Tina) Hansen, søster til Alfred Hansen på Vasstranda (far til Haldis Nilsen). De emigrerte til Amerika tidlig på 1900-tallet og var på Norgesbesøk da dette bildet ble tatt. Den neste er Ragnvald Bolstad. Han var prest og gift med Erna Hansen, datter av Alfred og Henriette Hansen, Vasstranda. Så følger Håkon Nilsen, eier av bruket og handelen på Lauklines. Gutten er Ragnvald August Bolstad, sønn av Erna og Ragnvald Bolstad. Han med lua er fiskevrakeren, navn ukjent. Den neste er Joakim Pedersen, dreng på Lauklines i flere årtier. Så er det sønnene til Haldis og Håkon Nilsen, Lauklines, Håkon Halvard og Arvid Nilsen. Originalbildet eies av Håkon Halvard Nilsen.”

 

 

 

Side 190: (Rettet i 2. opplag.)

 

Feil i teksten til bildet fra Alette Nilsen, Røssholmen. Korrekt tekst skal være:

 

”Begravelsen til Alette Nilsen, Røssholmen, i 1936. Hun var enke etter Aane Nilsen, Røssholmen. Fra venstre: Oscar Nilsen, Røssholmen, Håkon Nilsen, Lysnes, opprinnelig fra Røssholmen. Han var gift med Otelie, søster til Selma Robertsen, Røssholmen. Så følger Josefine Nilsen, Røssholmen, Eugen Aanesen, Røssholmen og Robert Nilsen, Røssholmen. Alle er barn av Alette. Bildet utlånt av Oddveig Martinsen, Tromvika.”